Plastilina casolana

plastilina

Enter a caption

Un dels millors regals que hem arreplegat aquestes festes és una plastilina casolana que ens va cagar el tió de l’espai familiar. És feta amb ingredients fàcils d’aconseguir, totalment comestible i fàcil de conservar. El tacte que té és molt semblant a les plastilines comercials i, per ara, és la plastilina que més bons resultats ens ha donat a casa. Aquí hi ha la recepta:

Ingredients

  • 1 tassa de sal
  • 1 tassa i mitja de farina
  • 1 tassa d’aigua
  • 4 cullerades d’oli d’oliva
  • 4 cullerades de bicarbonat
  • colorants alimentaris

Elaboració
Barregem tots els ingredients, excepte els colorants, en un recipient. Els treballem amb les mans fins que quedi una massa flonja, suau i homogènia, i que no s’enganxi. Si s’enganxa, s’hi pot afegir més farina; si queda massa seca, s’hi afegeix aigua. Les condicions climàtiques poden afectar els resultats.
A partir d’aquí, dividim la massa en tants trossos o boles com colors vulguem aconseguir. A cada bola hi enfonsem un dit a la part central i hi afegim el colorant. Ho amassem per uniformitzar el color.

Conservació
Es pot conservar en una capsa, un tàper o un pot de conserva. Si es desa dins la nevera, pot durar més temps. Si s’asseca, s’hi pot afegir aigua i tornar-ho a amassar.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s