Seitan casolà

seitan

Per fer les boles de seitan necessitem 300 gr de farina de força i 300 gr d’aigua de la bona. Posem la farina en un recipient i poc a poc hi anem afegint l’aigua, amassant-ho amb les mans, fins que quedi una massa uniforme i no se’ns enganxi a les mans (uns 15 min.) Amb aquesta quantitat de farina i aigua en poden sortir 2 o 3 boles.
Les deixem reposar en un recipient amb aigua que les cobreixi del tot durant mitja hora.
Ho posem a bullir a l’olla amb una tira llarga d’alga kombu, un bon raig de salsa de soja i gingebre (l’arrel) com a ingredients bàsics, i verdures de la temporada (patata, carxofa, all, ceba, pastanaga, porro, bolets…) durant una hora o una hora i mitja.
Un cop bullit, ja tenim les boles de seitan. El brou el podem utilitzar per fer una bona sopa.

 

De la farina de força en parlo aquí.

De l’aigua de la bona, en parlo aquí.

La recepta l’he trobada en el llibre Viatge nutritiu.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s