Conserves de coliflor

image

L’altre dia, el meu tiet em va portar del seu hort situat a la vall de Sant Feliu una coliflor immensa, preciosa, deliciosa, perfecta… Cada dia en mengem per dinar i per sopar i no hi ha manera que se’ns acabi. Total, que he decidit provar de fer-ne conserves, cosa que no he fet mai a la vida. La faré segons la fórmula més senzilla, amb aigua i sal. Si sortís bé, ja provaríem de complicar la recepta més endavant.

He rentat bé la coliflor (encara hi havia algun cargolet), l’he tallat a trossets petits i l’he posada en un pot de vidre ben aixafadeta. Hi he afegit aigua salada fins que he cobert del tot totes les branques de coliflor. L’aigua era de garrafa i la sal, marina. La sal hi era en una proporció del 10 %. Si s’ha de fer amb aigua de l’aixeta, és recomanable bullir-la i deixar-la refredar abans d’afegir-la a la verdura.

Ho he tapat amb una gasa lligada amb una goma de pollastre i ho he desat en un armari tancat per preservar-ho de la llum. Si fos estiu s’hauria de desar a la nevera. D’aquí a 3 dies ho taparé amb la tapadora del pot de vidre i ho hauré de deixar reposar un parell de setmanes dins de l’armari fins que la verdura hagi fermentat. A veure què passa.

__________________________________

15 dies després ho he tastat. Ha quedat força bé, però un xic massa salat per al meu gust. Canviarem les proporcions la propera vegada que en fem.

Anuncis

One comment

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s