El kudzú

kuzuEl kudzú, kuzu o kudzu*(Pueraria lobata), és una planta enfiladissa originària de l’extrem Orient (Xina, Japó i sud de l’Índia). Té moltes propietats medicinals i a la cuina, entre altres coses, se n’aprofita el midó que s’extreu de l’arrel. És ideal per fer espessir sopes, cremes i salses i pot funcionar perfectament com la “maizena” (farina de blat de moro), amb l’afegit que té més propietats beneficioses per a la salut (diuen que ajuda a abaixar la febre, a regular l’intestí, a combatre la gastroenteritis, la bronquitis, la tos…). Es dissol en aigua mineral freda (la proporció aproximada és d’una cullerada de kudzú en un got d’aigua) i s’afegeix a salses, sopes i cremes, poc abans d’acabar la cocció (amb un parell de minuts al foc ja n’hi ha prou). Per prendre’l com a remei, dissolem una cullerada de kudzú en un got d’aigua; quan el tenim ben dissolt el posem al foc en un cassó i no parem de remenar fins que la dissolució, que era blanca, es torni transparent. Llavors ja ens ho podem anar bevent a miquetes.

En podem trobar d’ecològic a les botigues de dietètica. El que he fet servir jo ve del Japó i està importat a Catalunya per Biospirit (www.biospirit.es).

Enllaç a altres entrades del bloc que parlen del kudzú.

*El terme encara no està normalitzat en català

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s