Trucs per llegir per internet

Aquí teniu un truc per poder estar al dia de les vostres lectures d’internet sense haver d’entrar cada dia a les pàgines, blocs, blogs, diaris, revistes, taulers d’anuncis, etc. que us interessen. És la subscripció mitjançant l’RSS, una paraulota estranya que per a qui la coneix és molt coneguda, però per a qui no la coneix és molt desconeguda i espantosa. Doncs bé, aquesta nota va per als segons, els qui no saben què és. Està extreta d’un blog molt interessant dels Serveis Lingüístics de la UB:

L’RSS és un sistema que permet de fer difusió dels continguts publicats en webs. Cada cop que s’actualitza el contingut del recurs, si hi esteu subscrits, rebreu la informació introduïda. Per poder llegir les notícies difoses mitjançant l’RSS teniu diverses opcions. Tot seguit us n’oferim algunes sense pretendre fer cap llista exhaustiva:

 • Podeu instal·lar-vos un lector d’RSS o donar-vos d’alta en un servei en línia. Els lectors  d’RSS són molt semblants als programes de correu electrònic.  Potser el més senzill, però, és donar-se d’alta en un servei gratuït en línia (per exemple, Bloglines).
 • Els usuaris de comptes de Google podeu usar el servei gratuït GoogleReader. Com en els altres serveis de Google, només heu d’entrar al vostre compte, accedir al lector i subscriure-us als RSS que vulgueu.
 • Els que feu servir el Thunderbird com a lector del correu, també el podeu usar per llegir els RSS. Per obrir un compte de lectura d’RSS heu d’anar a Fitxer > Nou > Compte > Blocs i canals RSS. Després de prémer el botó Endavant, només cal canviar el nom del compte, si voleu.

Per subscriure-us a un canal d’RSS podeu fer dues coses:

 • Cliqueu sobre l’enllaç de subscripció a l’RSS del recurs, que pot aparèixer com un enllaç o una icona a la pàgina o al quadre d’adreces (Icona d'RSS).  En el navegador apareix una pàgina amb un menú desplegable a la part superior per triar la manera de subscriure-us al canal (hi trobareu les opcions explicades en l’apartat anterior, entre d’altres).Copieu l’enllaç, aneu a l’eina triada com a lector d’RSS i afegiu-hi el canal del recurs:
  • Bloglines. Comenceu una sessió. Aneu a Add (de la pestanya Feed) i empleneu el quadre Blog or Feed URLSubscribe. amb l’URL del canal d’RSS. Premeu
  • GoogleReader. Comenceu una sessió. Premeu el botó Add a subscription. Enganxeu l’URL del canal d’RSS en el quadre que apareix. Premeu Add.
  • Thunderbird. Aneu al compte Blogs i canals RSS. Aneu a Gestiona les subscripcions > Afegeix. Enganxeu l’URL. Premeu D’acord.

Doncs ja podeu començar a practicar amb aquest bloc!

Anuncis

2 comments

 1. mestressa

  Ho he penjat pensant en mestresses com tu, com la Nena, com la Marcel·la i com el Jorudi. El Jorudi, però, ja m’ha dit que continua sense entendre un borrall de la història i hauré d’anar a casa seva a instal·lar-li el google reader o alguna cosa per l’estil…

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s