Galettes bretones

Bé, aquest és el nostre primer intent de fer galettes bretones; segurament, amb la pràctica ens quedaran molt bé… Però de moment no deixa de ser una provatura. Tot ve de l’estiu del 2008, que vam anar a França i ens en vam enamorar:Al cap d’uns mesos, els cunyats ens van regalar una paella per a fer-ne. Però ens faltava un ingredient bàsic, el sarrasin, que és la manera com els francesos anomenen el blat negre o fajol o gra de fajol.

I aquesta setmana, per fi, n’hem trobat! L’hem trobat en gra i l’hem hagut de moldre amb el molinet elèctric de cafè per a obtenir-ne la farina.

Aquí hi ha la recepta.

Ingredients:

  • 150 gr de farina de blat negre o fajol
  • 150 ml d’aigua (de garrafa)
  • 1 ou
  • 1 pessic de sal

Elaboració

Barregem en un recipient l’aigua, la farina de fajol, la sal i el rovell de l’ou. Un cop ho tinguem barrejat, muntem la clara de l’ou a punt de neu i l’afegim amb compte al recipient on hi ha els altres ingredients. La massa ha de quedar una mica més líquida que unes natilles. A mi no m’hi va quedar i la primera galette va ser un nyap perquè no es va escampar bé per la paella. Això es pot solucionar afegint-hi aigua.

La paella ha de ser antiadherent i no s’hi ha de posar ni oli ni mantega. Les galettes es couen molt ràpid i un cop cuites per una cara, es tomben i es couen per l’altra.

Per al farciment, nosaltres hi vam posar les sobres del dinar, però es poden fer veritables meravelles i, si hi ha formatge pel mig, és una folie!

Aquí hi ha la foto de les nostres galettes d’estar per casa. Ens han quedat massa gruixudes i per això les hem hagut d’aguantar amb escuradents. Però el color i la textura són molt professionals, no?

Enllaços:

El lloc d’on ens hem inspirat per a la recepta.

Sobre el gra de fajol o blat negre.

Advertisements

4 comments

  1. coral

    De blat sarrasin o blat negre se’n pot trobar ja mòlt a la cadena Veritas de supermercats. PRegunteu-ho també a botigues eco del barri.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s