Compte amb l’electricitat, que pica!

Juntament amb la factura de la llum d’aquest últim mes, hem rebut una carta de la nostra estimada companyia elèctrica de la qual no hem fet cas perquè no s’entenia ben bé què hi deia.

Però de seguida ens ha arribat per dues bandes diferents un correu electrònic que circula per la xarxa advertint de la possible presa de pèl per part de les empreses subministradores d’electricitat. El correu advertia dels perills de la liberalització del mercat elèctric i remetia a aquest enllaç de “Burbuja.info”. I hem pensat que valia més recuperar la carta.

Amb l’ajut d’aquest altre enllaç de l’Agència Catalana de Consum hem entès que l’1 de juliol es liberalitzarà el mercat elèctric i que a partir d’ara podem triar entre:

1. Contractar amb una empresa comercialitzadora i pactar lliurement el preu.

2. Contractar la tarifa d’últim recurs amb una de les empreses designades que presten el servei d’últim recurs (ENDESA ENERGÍA XXI, S.L., IBERDROLA COMERCIALIZACIÓN DE ÚLTIMO RECURSO, S.A.U., UNIÓN FENOSA METRA, S.L., HIDROCANTÁBRICO ENERGÍA ÚLTIMO RECURSO, S.A.U. o bé E.ON COMERCIALIZADORA DE ÚLTIMO RECURSO, S.L.)

3. O no fer res i llavors passarem automàticament a rebre el subministrament de l’empresa comercialitzadora d’últim recurs que pertany al grup empresarial de l’empresa distribuïdora amb qui hem estat fins ara.

Sembla que ara per ara el més recomanable és no fer cas de les ofertes que surtin per la tele o que ens ofereixin els comercials agressius que estan pentinant tots els barris de les nostres ciutats. L’opció més sensata, de moment és la 3, és a dir, no fer res.

Però a casa nostra, com que tenim ganes de canviar el món, oferim dues opcions més:

4. Fer-se de la GUERRILLA SOLAR i instal·lar-se una placa solar molt fàcil d’instal·lar, que s’amortitza en poc temps i que t’estalvia fins a un 10 % de l’energia elèctrica. Més informació aquí i aquí.

5. Il·luminar els interiors de les cases fent servir la imaginació, com aquests brasilers:

S’admeten més propostes!

Anuncis

One comment

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s