Hummus (o paté de cigrons)

Ingredients (per a 2 persones)

  • 250 g de cigrons cuits
  • 1 gra d’all no gaire gros
  • el suc de 1/2 llimona
  • oli d’oliva premsat en fred (també pot ser de sèsam)
  • julivert
  • sal, pebre negre i pebre vermell

Elaboració

Escorrem els cigrons cuits i en conservem el líquid (per si al final ens ha quedat massa espès i ho volem aclarir). Triturem els cigrons amb l’all i el julivert; hi afegim la sal, el pebre i el suc de llimona. Hi anem afegint oli en rajolí fins que ens quedi una pasta fina. Es pot fer servir per untar torrades de pa.

 
És un plat típic dels països del Pròxim Orient i és molt fàcil de fer, nutritiu i barat. 🙂
 
Anuncis

2 comments

  1. JHS

    Home… plat del Pròxim Orient… A l’hummus li cal necessàriament Tahina, que és una crema de sésam. Que en cas denecessitat es podria substituir per oli de sésam. Però el sésam es totalment necessari (tahina o en oli). També hi ha alguns llocs que hi posen, a més a més, una mica de comí en pols. A lguna recepta més propera hi afegeixen una cullarada de iogurt natural. No hi posen pebre negre (a més el fa lleig, el “taca”), i el pebre vermell dolç i el julivert només és el toc final, pràcticament de decoració. També s’hi pot posar una miqueta de cogombre tallat en quadrets petits al damunt.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s