Fondue de Camembert

Aquí tenim una recepta molt fàcil de fer, perquè vegeu que fer fondue no representa tanta parafernàlia com sembla, i en podem fer encara que a casa no hi tinguem tots els estris necessaris (la cassoleta amb el foc encès a sota, etc.).

Nosaltres fem un formatge per cada dues persones, tot i que en la recepta original, que vam veure per la tele, se servia un formatge sencer per cap. És un plat sa i bo, dedicat a les mestresses de casa de la generació del 63, que detesten el tofu, la soja i les algues.

Ingredients

  • Un formatge Camembert de Normandia, en capseta de fusta
  • Vi negre
  • All
  • Fines herbes
  • Pa

Elaboració

Traiem el formatge de la capsa i el desemboliquem. El posem en un recipient que pugui anar al forn i que quedi ben ajustat a la mida del formatge (es pot fer servir la mateixa capsa de fusta que forma part de l’embolcall del Camembert).

Amb un ganivet fem talls a la superfície del formatge dibuixant una quadrícula, però sense arribar-lo a tallar de dalt a baix. Dins els tallets que hem fet hi posem els trossets d’all, que prèviament haurem escaldat. Tot seguit, ho reguem amb vi negre bo i finalment hi tirem fines herbes per sobre.

Ho posem al forn, prèviament escalfat, durant uns 10 minuts fins que el formatge quedi desfet. Per menjar-la s’hi poden sucar trossets de pa torrat. I es pot acompanyar amb el mateix vi amb què hem regat el formatge, tot i que una cervesa Moritz ben fresqueta també s’hi adiu.

Anuncis

4 comments

  1. Martí

    M’ha agradat molt el teu blog.
    Sincerament penso que en molts temes l’opinió de “nosaltres” els usuaris amateurs, hauria de tenir-se molt més en compte del que es té, per part dels professionals, que en ocasions sembla que visquin en altre planeta.
    A casa tenim el Canal Cuina, i francament poques receptes estan a l’abast d’una cuina familiar com ho és la meva.
    Et convido que vegis la meva pagina de formatges, una humil aportació al coneixement d’aquest producte.
    Martí

    M'agrada

    • mestressa

      La pàgina de formatges d’en Martí la trobaràs si fas clic sobre el nom del Martí. A mi se’m fa la boca aigua cada cop que la visito… Més que “interessant”, que també, jo diria que aquesta pàgina és un pecat! 🙂

      M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s