Fideus a la cassola

Vet aquí una recepta estrella de ma mare, que la va aprendre de sa mare.

Ingredients

  • costella
  • salsitxes de porc
  • 1 o 2 claus d’espècia
  • 3 o 4 grans d’all
  • 1 ceba petita
  • tomàquet
  • fideus (80 gr per persona)

Rostim les salsitxes i la costella amb oli d’oliva i un clau d’espècie en una cassola de fang o de ferro colat. Les salsitxes es rostiran abans que la costella i les haurem d’anar traient de la cassola a mesura que estiguin fetes. Un cop tot rostit, colem l’oli, que després aprofitarem per fer el sofregit.

El sofregit el fem amb l’all i la ceba ben petits i bastant tomàquet triturat. Quan el sofregit estigui gairebé fet, hi afegim la carn i ho barregem ben barrejat.

Mentrestant, haurem fet bullir els fideus amb oli, sal i llorer, i un cop cuits i escorreguts els afegim a la cassola i els barregem amb el sofregit, amb el foc apagat.

S’hi pot afegir formatge ratllat, i pebre per a la carn. Segons l’època de l’any, si hi ha carxofes i bolets, també podem afegir-los al sofregit, perquè hi donen un gust molt especial.

Advertisements

3 comments

  1. mamisu

    Amb tres costelles talladetes a trossos d’uns tres dits n’hi ha prou. I unes tres salsitxes. Jo quan fregeixo la ceba tambe hi poso pebrot verd (mig si es gran i un si es petit) abans de posar-hi el tomàquet.
    Bon profit!
    Mamisú

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s